Kolme päivää kosmosta ja kaaosta

Tanssia, tähtitiedettä, keskiaikaista lääketiedettä, runoutta – kaikkea tätä ja paljon muuta päästiin kokemaan neljättä kertaa järjestetyssä Aboagora -symposiumissa. Sibeliusmuseossa 12.–14. elokuuta 2014 pidetyn taiteen ja tieteen raja-aitoja kaatavan tapahtuman teemana oli tänä vuonna Kaaos ja kosmos.

Aboagora toi kolmeksi päiväksi yhteen joukon eri alojen ihmisiä keskustelemaan keskenään, kommentoimaan, kuuntelemaan, eläytymään, ehkä välillä myös hieman pitkästymään (yhden henkilön tapauksessa jopa nukahtamaan kovaäänisesti kuorsaten) – mutta ennen kaikkea jakamaan hyvin erilaisia ideoita keskenään. Kuten loppuyhteenvedon pitänyt Bengt Gustafsson totesi, Aboagora oli yhteinen kosmos, joka sulki sisäänsä lukemattoman määrä yksittäisiä kaaoksia.

Kirjoittaja ja kuvaaja on taidehistorian opiskelija, joka toimi historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen harjoittelijana kesällä 2014.

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0
Kategoria(t): Tapahtumat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *